Gemeente Haarlemmermeer

Voorrangregeling
Het Vierde Huis behandelt de aanvragen voor de voorrangsregeling.

Voor wie is de voorrangsregeling bedoeld?
Voor mensen die in een noodsituatie zitten en dringend andere woonruimte nodig hebben. Wat kan een noodsituatie zijn? Een noodsituatie houdt in dat u in een situatie zit die maatschappelijk onaanvaardbaar of levensbedreigend is.

Kom ik in aanmerking voor de voorrangsregeling en hoe vraag ik die aan?
Voor meer informatie over het aanvragen van een voorrangsregeling kunt u een kansadviesgesprek aanvragen met een medewerker van Het Vierde Huis. Deze gesprekken vinden plaats op donderdagochtend, in het raadhuis van de gemeente Haarlemmermeer. Adres: Raadhuisplein 1 in Hoofddorp.

U kunt naar het open spreekuur komen of online een afspraak maken.

Tijdens het kansadviesgesprek wordt gekeken naar uw inschrijving bij WoningNet Stadsregio Amsterdam, naar uw woonprobleem en naar de regelgeving in de regio Haarlemmermeer. Het gesprek wordt afgesloten met een advies.

Als de medewerker van Het Vierde Huis u adviseert om een voorrangsaanvraag in te dienen, dan kunt u dit via internet doen. De kosten voor een voorrangsaanvraag zijn € 50. Heeft u de afgelopen 12 maanden al eerder een urgentieaanvraag ingediend in Haarlemmermeer, dan zijn de kosten € 75.

Wat is de procedure?
Na de ontvangst van uw complete aanvraag wordt u door Het Vierde Huis uitgenodigd voor een voorrangsgesprek. Tijdens dit gesprek worden aanvullende vragen over het woonprobleem gesteld en u krijgt de gelegenheid om uw woonprobleem toe te lichten. Het voorrangsgesprek duurt ongeveer 30 minuten.

De behandeltermijn van uw voorrangsaanvraag - als u deze compleet heeft aangeleverd - bedraagt 8 weken. Binnen deze termijn ontvangt u de beschikking met het besluit.

Heeft u een vraag?
Mogelijk vindt u het antwoord bij de Veelgestelde vragen.

Meer informatie?
Lees de algemene informatie en de brochure.