Aanwezigheid hoorzitting

Het Vierde Huis voert verweer bij bezwaarschriftenprocedures voor afgegeven of afgewezen vergunningen, urgentieverklaringen, woonzorgindicaties, vervallen registraties aanbodsysteem en ondersteunt gemeenten bij beroepzaken. Wij doen dit onder meer voor de gemeenten Utrecht, Almere, Woerden en Lopik.

Uitgelicht: bezwaarschrift
Meneer Pieters uit Utrecht vraagt een urgentie aan voor een zelfstandige woonruimte. Het Vierde Huis toets zijn aanvraag aan de geldende regels van de huisvestingsverordening en stuurt hem een beschikking. Meneer is het niet eens en dient een bezwaarschrift in bij burgemeester en wethouders. Het Vierde Huis stuurt het dossier door naar de juridische afdeling, hierop ontvangen wij een agenda met uitnodigingen van de geplande hoorzittingen. Een senior adviseur van Het Vierde Huis is aanwezig bij de hoorzitting en voert verweer. De adviseur legt uit hoe de beslissing tot stand is gekomen, legt de regelgeving uit en gaat tijdens de zitting in op het bezwaar.

Bovenstaande is een summier voorbeeld van hoe de adviseurs van Het Vierde Huis – met hun jarenlange ervaring en kennis van woonruimteverdeling - ingezet kunnen worden bij juridische procedures.

<< terug


Het Vierde Huis verzorgt woonprojecten voor: