Huisvestingsvergunning gemeente Utrecht

Waarom heb ik zo'n vergunning nodig? 
In de gemeente Utrecht is bij sociale huurwoningen (nettohuur tot en met € 737,14) een huisvestingsvergunning verplicht. Dit is een gemeentelijke vergunning waarin staat dat u aan de voorwaarden voldoet om de woning te betrekken.

U heeft een huisvestingsvergunning nodig bij:
• Sociale huurwoningen. Gaat u een woning van een corporatie huren, dan vraagt de corporatie de huisvestingsvergunning voor u aan.

Wat zijn de voorwaarden voor zo'n vergunning?
• Voor een (particuliere) sociale huurwoning heeft u een (gezamenlijk) belastbaar jaarinkomen nodig dat past bij de netto huurprijs van de woning 

Hoe vraag ik huisvestingsvergunning aan? 
Gaat u in een woning in de gemeente Utrecht wonen met een huurprijs van maximaal € 737,14, dan kunt u een aanvraag indienen bij Het Vierde Huis. Vul het aanvraagformulier huisvestingsvergunning volledig in en mail dit met de bewijsstukken naar huisvestingsvergunning@hetvierdehuis.nl.
Heeft u een vraag?
Mogelijk vindt u het antwoord bij de Veelgestelde vragen. Staat uw vraag of informatie hier niet vermeld, neemt u dan contact op met het Klantcontactcentrum van WoningNet op maandag tot en met vrijdag, 08:00 tot 17:00 uur op telefoonnummer 0900 - 260 00 60 (gebruikelijke belkosten). U kunt ook een e-mail sturen.

<< terug