Kennissessie Spoedzoekers

woensdag 22 mei 2019

Het Vierde Huis nodigt je van harte uit voor de kennissessie Spoedzoekers op dinsdag 11 juni a.s. We organiseren dit samen met de gemeente Utrecht. Een aantal gastsprekers vertelt je over de verschillende initiatieven in hun gemeenten om spoedzoekers onderdak te geven. En een jurist geeft je kaders en meer context over dit onderwerp.

Waarom een kennissessie Spoedzoekers?
De druk op de sociale woningmarkt is groot. Niet alleen voor woningzoekenden, gemeenten voelen deze druk ook. Zij bepalen in hun beleid wie in aanmerking komt voor urgentie. Voorrang geven aan de een betekent langer wachten voor de ander. Bij verschillende gemeenten leeft de vraag: hoe ga je om met woningzoekenden die een woonprobleem hebben, maar niet in aanmerking komen voor urgentie (de zogenaamde spoedzoekers)?

Wat weet je na de kennissessie Spoedzoekers?

  • Hoe je een initiatief kunt starten voor spoedzoekers;
  • Hoe je de juiste doelgroep bepaalt;
  • Hoe je spoedzoekers onderdak kunt geven;
  • Welke partijen je daarvoor nodig hebt;
  • Wat succesfactoren zijn.

Hoe aan te melden?
Zijn spoedzoekers in jouw gemeente een belangrijk onderwerp? En ben je benieuwd naar initiatieven voor spoedzoekers in andere gemeenten?

Meld je dan aan via deze link voor dinsdag 4 juni 2019.

Meer informatie?
Wil je meer informatie? Of meer weten over onze urgentiedienstverlening? Stuur dan een e-mail naar communicatie@woningnet.nl.

Wij zien je graag op de kennissessie!


Naar nieuwsoverzicht