Urgentiebeoordelingen en Urgentiewijzer live in gemeente Wijk bij Duurstede

woensdag 25 april 2018

Woningzoekenden in de gemeente Wijk bij Duurstede kunnen vanaf 1 maart 2018 terecht bij Het Vierde Huis voor ‘kans advies gesprekken’ en urgentiebeoordelingen. Daarbij kunnen zij gebruik maken van de urgentiewijzer. Het Vierde Huis heeft binnen slechts 5 weken voor deze gemeente alle processen ingericht en de urgentiewijzer conform regelgeving en wensen opgeleverd.

Klantgerichte kans advies gesprekken

Het Vierde Huis verzorgt kans advies gesprekken voor woningzoekenden, die online vanuit huis zijn in te plannen. Zodoende zijn woningzoekenden verzekerd van een gesprek en wordt het onnodig wachten op het loket voorkomen. Tijdens de kans advies gesprekken toetst Het Vierde Huis de situatie van een woningzoekende op wet en regelgeving en wordt er gericht advies gegeven. Woningzoekenden weten zo voorafgaand aan een urgentieaanvraag of het zinvol is om een aanvraag te doen.

Urgentiewijzer

Heeft een woningzoekende een positief advies gekregen tijdens het kans advies gesprek, dan kan hij/zij de urgentiewijzer invullen. Zo kan de woningzoekende direct online een urgentie aanvragen en de benodigde bewijsstukken uploaden en meesturen met de aanvraag.

Expert in urgentiedienstverlening

Het Vierde Huis is expert in urgentiedienstverlening. Door het urgentietraject aan Het Vierde Huis uit te besteden, stelt u zeker dat alle aanvragen van urgenties volgens de laatste wet- en regelgeving op een onafhankelijk wijze worden beoordeeld. Werkt u voor een gemeente of corporatie en wilt u weten wat Het Vierde Huis voor u kan betekenen? Neem dan contact op via deze link.


Naar nieuwsoverzicht