Urgentie aanvragen

Wat is een urgentie?
Als je in een noodsituatie zit, krijg je soms voorrang op andere woningzoekenden bij het vinden van een woning. Dit noemen we urgentie. De gemeente kan een urgentieverklaring geven aan mensen die dringend een (andere) woning nodig hebben. Omdat alle woningen zo eerlijk mogelijk verdeeld moeten worden, wordt er per situatie gekeken wat mogelijk is. Een urgentie is 6 maanden geldig. 

Het Vierde Huis verzorgt de urgentie-aanvragen voor de gemeente Scherpenzeel. Wij kijken of je voldoet aan de regels en of je situatie past bij de regeling.

Let op! Vraag een urgentieverklaring zelf aan. Op internet bieden organisaties aan dit voor je te doen – tegen betaling. We raden dit af. Een aanvraag duurt op die manier even lang, maar je betaalt er wel voor.

Waar moet ik aan voldoen? 
Neem contact op met Woonstede om te horen waaraan je moet voldoen om een urgentie te kunnen krijgen. 

In wat voor woning kom ik terecht?
Als je urgentie hebt gekregen, kan je zelf een woning zoeken, via de website Huiswaarts. Met een urgentie kan je meestal reageren op een appartement of flatwoning.

Hoe vraag ik een urgentieverklaring aan?
Een urgentie vraag je aan bij Woonstede.  Een aanvraagformulier kan je ook ophalen in de woonwinkel Woonstede aan de Dorpsweg 234 in Scherpenzeel, open op dinsdag van 13:30 uur tot 16:00 uur. 

Let er op dat je alles aanlevert waarom gevraagd wordt in de aanvraag. Het Vierde Huis ontvangt de aanvraag van Woonstede en geeft vervolgens advies aan de Woonstede of je voor een urgentie in aanmerking komt.

Binnen 8 weken na de aanvraag ontvang je van Woonstede bericht waarin staat of je urgentie krijgt of niet. Als je op medische gronden een urgentie aanvraagt, kan het zijn dat je een afspraak krijgt bij een keuringsarts.