Urgentie
Voor de gemeente Wijk bij Duurstede behandelt Het Vierde Huis de urgentieaanvragen.

Voor wie is zo’n urgentieverklaring bedoeld?
Voor mensen die in een noodsituatie zitten en dringend een andere woning nodig hebben. Wat kan een noodsituatie zijn? U moet dan denken aan: relatiebeëindiging in combinatie met de dagelijkse zorg voor minderjarige kinderen, financiële problemen buiten uw schuld om of medische problemen.

Kom ik in aanmerking voor de voorrangsregeling en hoe vraag ik die aan?
Voor meer informatie over het aanvragen van een urgentie kunt u een kansadviesgesprek aanvragen met een medewerker van Het Vierde Huis. Deze gesprekken vinden één keer per twee weken plaats op woensdagmiddag. Op dit moment vinden de gesprekken telefonisch plaats.

U kunt hiervoor online een afspraak maken

Tijdens het kansadviesgesprek wordt gekeken naar uw inschrijving bij Woningnet, naar uw woonprobleem en naar de regelgeving in de gemeente Wijk bij Duurstede. Het gesprek duurt ongeveer 10 minuten en wordt afgesloten met een advies. Als de medewerker van Het Vierde Huis u adviseert om een urgentieaanvraag in te dienen, dan kunt u dit via internet doen.

Wat is de procedure?
Na de ontvangst van uw complete aanvraag wordt uw aanvraag door Het Vierde Huis verder in behandeling genomen. Het kan zijn dat er nog aanvullende informatie aan u wordt opgevraagd. 

De behandeltermijn van uw urgentieaanvraag – als u deze compleet heeft aangeleverd – bedraagt 8 weken. Binnen deze termijn ontvangt u de beschikking met het besluit.

De kosten voor een urgentieaanvraag zijn € 80,- (bij het toepassen van een hardheidsclausule of een medische urgentie dan zijn de kosten respectievelijk € 158,- en € 198,-). Deze kosten worden achteraf door de gemeente Wijk bij Duurstede in rekening gebracht.

Privacystatement

Privacystatement Urgentiewijzer Het Vierde Huis Wijk bij Duurstede

Kom ik in aanmerking voor de voorrangsregeling en hoe vraag ik die aan?
Voor meer informatie over het aanvragen van een urgentie kunt u een kansadviesgesprek aanvragen met een medewerker van Het Vierde Huis. Deze gesprekken vinden één keer per twee weken plaats op woensdagmiddag.

U kunt hiervoor online een afspraak maken

  • Woensdag (even week) tussen 14:00 uur en 15:00 uur: gesprekken op afspraak

Het Klantcontactcentrum van WoningNet geeft informatie namens Het Vierde Huis. Het Klantcontactcentrum is bereikbaar op 0900 – 260 00 60 (gebruikelijke belkosten) van maandag tot en met vrijdag, 8:00 tot 17:00 uur. U kunt ook een e-mail sturen.