Urgentie
Het Vierde Huis behandelt de urgentieaanvragen voor de gemeente Woudenberg.

Voor wie is zo’n urgentieverklaring bedoeld?
Voor mensen die in een noodsituatie zitten en dringend een andere woning nodig hebben. Wat kan een noodsituatie zijn? U moet dan denken aan: dreigende dakloosheid van minderjarige kinderen, financiële problemen buiten uw schuld om of medische problemen.

Kom ik in aanmerking voor urgentie en hoe vraag ik die aan?
Neem voor informatie over het aanvragen van een urgentieverklaring contact op met Omnia Wonen.

Wat is de procedure?
Na ontvangst van uw complete aanvraag, krijgt u binnen 8 weken schriftelijk bericht met het besluit over uw aanvraag. Is de aanvraag niet compleet aangeleverd, dan wordt er contact met u opgenomen met het verzoek de aanvullende stukken aan te leveren. De termijn van 8 weken wordt dan opgeschort. Vraagt u op medische gronden een urgentie aan, dan wordt u mogelijk opgeroepen door een keuringsarts. U krijgt hier schriftelijk bericht van. 

Hoe vraag ik urgentie aan?
U kunt een aanvraagformulier halen bij de woningbouwvereniging Omnia Wonen. Voor meer informatie zie https://www.omniawonen.nl/.

Wat kost een urgentieaanvraag in Woudenberg?
Een urgentieaanvraag kost € 50.

Staat uw vraag of informatie hier niet vermeld, neemt u dan contact op met het Klantcontactcentrum van WoningNet op maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 0900 – 040 06 02 (gebruikelijke belkosten).