Urgentie aanvragen

Wat is een urgentie?
Als je in een noodsituatie zit, krijg je soms voorrang op andere woningzoekenden bij het vinden van een woning. Dit noemen we urgentie. De gemeente kan een urgentieverklaring geven aan mensen die dringend een (andere) woning nodig hebben. Omdat alle woningen zo eerlijk mogelijk verdeeld moeten worden, wordt er per situatie gekeken wat mogelijk is. Een urgentie is 6 maanden geldig. 

Het Vierde Huis verzorgt de urgentie-aanvragen voor de gemeente Woudenberg. Wij kijken of je voldoet aan de regels en of je situatie past bij de regeling.

Let op! Vraag een urgentieverklaring zelf aan. Op internet bieden organisaties aan dit voor je te doen – tegen betaling. We raden dit af. Een aanvraag duurt op die manier even lang, maar je betaalt er wel voor. 

Hoe vraag ik een urgentieverklaring aan?
Een urgentie-aanvraag kost € 50,-. Je kunt hiervoor eerst contact opnemen met Omnia Wonen.

Let erop dat je alles aanlevert waarom gevraagd wordt in de aanvraag. Het Vierde Huis ontvangt de aanvraag van de gemeente Woudenberg en kijkt of deze compleet is. 

Binnen 8 weken na de aanvraag ontvang je bericht waarin staat of je urgentie krijgt of niet. Ontbreken er stukken? Dan kan het langer duren voordat je bericht ontvangt.